torstai 6. joulukuuta 2012

Speak Easy: kylmä ruoka, parempi palvelu

Viime vuosina on tullut muutama kerta käytyä Tampereella ravintola Speak Easyssa. Vanhan listan aikaan tilasin aina chipotle-avocado-pekoni-sandwichin. Sen poistuttua listalta olen kokeillut muutakin. Muistaakseni Cheese Cheese Burger ja Carligo Burger maistuivat ihan kelpo purilaisilta.

Perunat olen aina vaihtanut ranskiksista vohveliperunoihin ja pippuriketsupin valosipulimajoneesiin. Viime käynnin jälkeen perunoiden vaihtaminen on tullut maksulliseksi. Syödäkö pihinä perusranskoja vai pulittaako euro lisää paremmista? Tai sitten voi tilata ihan ylimääräise

Suurena homejuuston ystävänä päätin kokeilla tällä kertaa Texas Pete Burgeria. Listan mukaan siinä on pihvin ja rehujen lisäksi Texas Pete -kastiketta ja aurajuustoa. Annos näytti aika kamalalta. Burgeri ja osa ranskalaisistakin lillui siinä Texas Peten ja aurajuustokastikkeen sekoituksessa. Todellakin, annoksessa ei ollut sitä juustomurua, niin kuin aiemmin syömissäni homejuustoburgereissa. Tässä burgerissa oli homejuustokastiketta, samaa jota tuotiin perunoiden dipiksi. Ja koska molemmat kastikkeet olivat kylmiä, annoksesta tuli aika nopeasti haalea. Se muutama haukku, mitä ehdin vielä melko lämpimästä purilaisesta maistaa, oli ihan ok. Texas Petessä on kivaa pientä tulisuutta. Mutta kylmä, kastikkeessa lilluva hampurilainen ei maistu, vaikka nälkä olisikin. Söin sitten vatsani täyteen niitä rasvaisia vohveliperunoita. Kun tarjoilija sitten kysyi, kuinka ruoka maistui, päätin kerrankin olla rehellinen. Kuulemma se on tuon annoksen luonne, että ne kylmät kastikkeet jäähdyttää sen nopeasti.

Ilokseni on todettava, että Speak Easyn palvelu on parantunut takavuosilta. En muista enää, milloin Siperian ravintola avattiin, mutta ensimmäisinä kertoina muistelen aina jonkun menneen palvelussa pieleen. Pöydistä puuttui aterimia, laskua ei saanut pyytämälläkään. Nyt palvelu pelasi ja sitä sai kohtuuajassa. Olin hieman yllättynyt, kun tarjoilija antoi valmiiksi leimatun siipipassin, jolla saan annoksen wingsejä ilmaiseksi.

Itse en ehkä olisi osannut mitään hyvitystä tuosta annoksesta vaatia. Enhän edes lähettänyt sitä takaisin keittiöön. Kerroinpa vaan, että minun mielestäni resepti kylmine kastikkeineen ei ihan toimi, ja tilaan jotain muuta ensi kerralla. Mutta pakko sanoa, että tulee asiakkaana arvostettu olo, kun "mieliharmi" korvataan. Hyvä palvelu jää ehkä paremmin mieleen kuin kylmä purilainen. Tai kyllä sen kylmän purilaisen toivottavasti niin hyvin muistaa, ettei tilaa toiste.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti