perjantai 3. huhtikuuta 2015

Huberin hyvää

30-vuotissyntymäpäiväni juhlinta huipentui ravinteli Huberiin. Olin kuullut paikasta kehuja, mutten vielä koskaan itse käynyt. Hieman pelästyin, kun menin lukemaan arvioita Huberista eat.fi:ssä. Siellä yllättävän moni koki saaneensa jänteistä pihviä, haistelleensa jotian käryjä tai saaneensa kurjaa palvelua. En tiedä missä ravintolassa he ovat käyneet, mutta minun ja mieheni eilisiltaisessa kokemuksessa ei ollut mitään noista. Heti kun astuimme sisään, taivaallinen paistetun lihan tuoksu leijaili nenään. Palvelu oli alusta loppuun erittäin miellyttävää.

Alkupaloiksi mies otti mustekalaa ja minä härkätartaria. Miehen mukaan tartar voitti. Oli kyllä erittäin hyvä annos. Alkuruoka ja jälkkäri myydään annoksina, mutta pääruuassa on eri konsepti. Ideana on tilata jotain lihaa ja lisukkeita erikseen. Valikoima vaihtelee sen mukaan, mitä on ravintolaan saatu ja mitä on jäljellä. Halusimme t-luupihviä, ja liitutaululla näkyi, minkälaisia paloja on vielä jäljellä. Reilu 800 grammainen pihvi riitti hyvin meille molemmille. Lisukkeita oli liikaakin. Ranskalaisia ihan valtavasti. Lisäksi mukava kipollinen perinnetomaattisalaattia ja perunapyree luuytimellä. Viimeisin oli minun suosikkini. Ranskalaiset eivät herättäneet intohimoja. Erityisen maukasta oli myös valkosipulivoi. Liha oli erinomaista. Hintaa pelkällä lihalla oli noin 70 euroa. Laseittain myytävä viinivalikoima ei ollut kovinkaan laaja. Olikohan punaviiniä vain yksi vaihtoehto? Ihan perus ok, mutta loistoviinillä olisi saanut vieläkin hienommat aterian. Varmaan lisää hintaakin. Jälkkäriksi suklaakakkua stout-jäätelöllä. Oli hyvää. Tosin tässä vaiheessa oli melko ylensyönyt olo, että vaikutti jo nautintoon heikentävästi.

Tykkään Huberin konseptista. On hauskaa koota pöytä täyteen lihaa ja lisukkeita yhdessä jaettavaksi. Rennosta konseptista viestii sekin, ettei keittiön aukioloaika ole kiveen hakattu. Etukäteen mietimme, ehdimmekö me syödä, kun keittiö sulkeutuu klo 22 ja me ehdimme paikalle vasta vähän ennen. Meille vakuutettiin, että hyvin ehtii. Kannattaa siis rohkeasti kysyä pöytävarausta myöhemmäksikin kuin nettivarasujärjestelmässä saa varattua.

Hintaahan tälle kolmelle ruokalajille tuli keskimääräistä ravintolakäyntiä enemmän (n. 190€), mutta ei sitä joka päivä pyöreitä vuosia juhlitakaan. Sanoisin, että laatu oli niin kovaa, että oli sen arvoista. Ei  silti voi varmaan kovinkaan usein käydä. Toisaaltahan sitä voisi miettiä, että käykö pari kertaa jossain keskinkertaisessa paikassa vai kerran Huberissa? Mitään kuvia en jaksanut syömisestäni räpsiä. Oli muutakin tekemistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti